Tuesday, July 24, 2012

Renungan Terakhir...

Mimpi...semua kerap bermimpi bila berada di dalam beta...saya juga kerap bermimpi..tapi saya paling benci kalau mimpi mengenai perkara yg sedih sebab saya akan mengingati mimpi tersebut untuk seketika..atau maybe berhari-hari lamanya... Since saya berkampung di UiTM Dungun selama dua hari plus stay at parents house lagi, saya teringat-ingat Kuala Terengganu. Normallah saya mcm ni kalau duduk di KT teringat Dungun. Tetapi sejak kebelakangan ni, saya selalu berat hati untuk meninggalkan Chendering..x tahu kenapa...tp memang rasa cam tu..

Semalam saya bermimpi mengenai seorang kawan yg saya amat sayangi. Actually ni mimpi kedua dalam few days. Mimpi pertama saya jumpa dia di Dungun dan bekerja di pelantar minyak. Mimpi ke dua, malam tadi saya bermimpi dia sudah settle di sini dan akan balik ke tempat asal dia for good. Saya masih ingat dia berkemas-kemas barang sambil parents dia menunggu di dalam van. Sedar tak sedar dia sudah naik van, dan kami hanya saling memandang. Pandangan itu akan saya ingat selamanya dan saya menangis bila van itu berlalu....

Pagi ini, bila saya bangun dari tidor dan cuba recall mimpi itu, lagu pertama yg terlintas di kepala adalah lagu nyanyian Nora, Renungan Terakhir..eh motif ada sound track? Hahaha macam macam...but i am seriously one day, this will happen.

No comments:

Post a Comment