Tuesday, September 18, 2012

Weekend....

Weekend - 14, 15 dan 16 September 2012

Huh weekend yang penuh dengan aktiviti..memang penat dan amat produktif...tapi tak pe...sebab setiap aktiviti yang dijalankan tu berbaloi..tambah-tambah weekend kali ni agak panjang gara-gara bercuti pada hari Ahad, sempena Hari Malaysia.

Jumaat, 14 September.

Weekend bermula pada awal pagi untuk memberi ceramah Modul 1 di dewan..huhu penat bercakap tapi cam enjoy sebab dan banyak kali bercakap..bercakap topik yang sama, dan juga ada sedikit penambahan..however I enjoyed today's.  Petangnya tak buat apa-apa just stay kat rumah sahaja.

Sabtu, 15 September.

Weekend yang bermula pada awal-awal pagi..for sure hari ni akan habis lambat sebab modul 1 LDK akan ambik masa yang lama...hari ni slot sampai 6.30 petang..huhuh..seronok la....sebab dapat jumpa student yang baru dan bukan student kita..so kita actually quite enjoy.

Malam

Rasa cam penat sangat-sangat sebab module habis kul 6.30 petang..terus balik rumah nak rehat...tapi rupa-rupanya terima IM FB pasal ni..huh! terus hilang letih...sebab.........

IM FB orang mengidam Pavlova
Sebab kita pun tiba-tiba nak makan jugak sebab lama gila dah tak makan pavlova..last time ari tu makan dengan Muhammad Haikal..huhuhu..so terus lah contact my fav bakery chef...

TQ Naqiah..terus respond sms kita

Cayalah Naqiah..sms je terus reply..siap dan dan tu jugak nak gi hantar kat Giant...best!...so dengan girangnya we all gi Giant ambik seketul pavlova tu..

Bila dah ambik, tentu nak makan kan? hmmm cari tempat makan dinner pulak satu hal..teringin nak makan ikan bakar kat Bukit Tunggal tu..so gigihlah naik jambatan merentasi lautan...sampai kat lokasi, kedai tu Ya Allah..penuh dengan manusia...so dengan harapan keciwa..terus drive off...tapi bila atas jambatan tu..teringat pulak steamboat yang tersohor kat Pulau Duyung tu..terus call Kak Za for direction..akhirnya sampai jugak...tanpa sesat..heheheh


our sweet and tasty Pavlova at D'Ganu Cafe
Adakah ini Entree or Main Course? OMG..hahha cuba teka??
Finally! Steamboat pun sampai...sedapkan??
hmmmm nice..susah nak cari steamboat camni kat Terengganu..lazat...

Ahad - Hari Malaysia, 16 September.

Patutnya hari-hari cam ni, duduk berehat je kat rumah..membasuh, kemas rumah,  tido..dan lain-lain..pendek kata hari menghargai hari cuti..tapi aku? hmmm tetap nak pegi berjalan-jalan..kali ni ke Mesra Mall sebab nak tengok Resident Evil...huhu memang syok apa tah lagi kalau memang follow cerita ni...best! 


Tickets - For 4 of Us!
Sempat lagi snap dalam cinema..yang penting, pop corn tu!

Pemandangan petang di Sura Tengah

Singgah Sebentar membeli dan menjala ikan....
Makan2 ICT dulu sebelum bertolak balik...
Outing yang amat best sekali...secara keseluruhan..I like this weekend sebab dah mengimbangi aktiviti akademi dan sosial..so this is how I spent my weekend!

No comments:

Post a Comment