Friday, October 19, 2012

Kisah Weekend

Mesti ramai yang tahu yang saya suka update pasal aktiviti weekend saya kan? Kalau tak dalam blog, mesti update kat facebook.  Tak kiralah aktiviti weekend tu kesenian ke, makan ke, masak-masak ke, movies, termasuk module..hehehe...tapi yeah I like to fill my weekend with activiti supaya weekend menjadi lebih bermakna.

Tahu tak yang weekend yang penuh aktiviti ini cuma wujud selepas Krismas 2011? Kenapa Krismas 2011? Ye..masa tu kami terlalu sibuk dengan produksi Chammak Chenta sehingga time tu mid-term, masing-masing tak balik kampung...tapi ye la..hasilnya memang muaskan hati..well since that time, aku jarang dah balik kg. Tapi tahun-tahun sebelumnya (2008-2010) memang lagi la tak pernah balik kg sepanjang semester sebab menghadiri kelas master di Shah Alam setiap minggu..so dengan kata yang lain, kg aku adalah di Shah Alam..hahhaa

Hujung tahun 2010 hingga hujung tahun 2011 adalah period yang I made sure yang akan balik kg at least dua minggu sekali...so dalam satu semester tu kerap jugaklah balik rumah, unless ada module atau apa-apa yang penting.  But now, aku memang jarang balik rumah selepas tarikh itu dan.. aku cuma balik rumah  jarang-jarang unless cuti semester..kenapa? kenapa?

Sebab..hmmm dont know what to say...sebab seronok kot duduk kat Chendering? hmmm tapi maybe lebih kepada sebab ada banyak aktiviti yang mahu dibuat di kala weekend...atau sebab ada orang yang tersayang kat sini.  Yang tu tak boleh dinafikan...kebanyakkan weekend kami habiskan bersama dan juga dgn kawan-kawan yang lain...hari ni weekend, dia habis paper hari ni, malam ni jugak dan dan nak balik sebab mak dia dah suruh balik (tak boleh nak dihalang, anak orang, kita tak boleh nak control).  Kalau ikutkan hati, nak je cakap, boleh tak jangan balik terus?  Tapi memang cakap pun..hehe cakap je pun memang tak guna gak kalau dia memang dah kena balik sangat-sangat.

So lepas ni weekend akan dihabiskan di Dungun, bermula minggu depan sebab I almost have nothing here..owh minggu depan dah raya haji...so lagi dua minggu akan terus ke Shah Alam..balik dari Shah Alam ada lagi dalam 2-3 minggu then semester baru akan buka...yeay...Andrew dah janji nak balik awal kat sini! Janji tau...final sem...lepas tu? tak tahu la...maybe another chapter in my life...menanggung rindu se orang diri when he's gone! chewah...huhu now dah 3.40 pm..dah tak lama dah..lepas tu...hilang dari pandangan mata...."duhai hati jangan lah bersedih"

No comments:

Post a Comment