Friday, January 11, 2013

Likes and Dislikes

Lama dah actually nak menulis artikel pendek ni tapi cam malas.  Tu yang update blog sebulan sekali.  Kita semua berkawan dan I am sure kita memang ramai kawan...mungkin best friends sikit...tapi kawan memang ramai.  Dalam kita berkawan-kawan ni, berapa ramai yang tahu kegemaran kawan-kawan kita? atau apa yang kawan kita tak suka?

Honestly speaking, saya memang suka ambik port bab-bab suka dan tak suka ni sebab senang kalau kita nak gembirakan kawan-kawan dan kadang2 kita boleh avoid buat perkara-perkara yang dia tak suka.

Contoh paling dekat adalah mengenai makanan...saya memang cukup2 cakna mengenai favoritism kawan-kawan.  Antaranya ada yang tak makan daging, ada tak makan pedas, ada yang tak makan durian, ada yg tak makan bende berminyak, ada yang tak makan budu dan lain-lain.  Kadang-kadang hampir cukup detail database ni untuk setiap orang yang mempunyai character yang unit.  Tetapi kadang-kadang terlintas jugak..ada ke orang tahu apa yang aku suka dan apa yang aku tak suka? hmmmm.  

2 comments:

  1. Hen tahu benda hok mung suka ngan benda hok mung dok suka..nanti Hen fikirkan ...

    ReplyDelete