Friday, June 28, 2013

Breakdown



You called yesterday to basically say
That you care for me,
But that you're just not in love
Immediately I pretended
To be feeling similarly
And led you to believe it was o.k
To just walk away from the one thing
That's unyielding and sacred to me

Well I guess I'm trying to be
Nonchalant about it
And I'm going to extremes to prove
I'm fine without you
But in reality I'm slowly losing my mind
Underneath a disguise of a smile
Gradually I'm dying inside
Friends ask me how I feel
And I lie convincingly
Cause I don't want to reveal
The fact that I'm suffering
So I wear my disguise
Till I go home at night
And turn down all the lights
And then I break down and cry

So what do you do
When somebody you're so devoted to
Suddenly just stops loving you
And it seems they haven't got a clue
Of the pain that rejection is putting you through
Do you cling to your pride
And sing "I will survive"
Do you lash out and say "How dare you leave this way?"
Do you hold on in vain as they just slip away

Yeah, c'mon, yeah, c'mon, c'mon

Well I guess I'm trying to be
Nonchalant about it
And I'm going to extremes to prove
I'm fine without you
But in reality I'm slowly losing my mind
Underneath the disguise of a smile
Gradually I'm dying inside
Friends ask me how I feel
And I lie convincingly
Cause I don't want to reveal
The fact that I'm suffering
So I wear my disguise
Till I go home at night
And turn down all the lights
And then I break down and cry

It'll break you down
Only if you let it
Everyday crazy situations rocking my mind
Tryin' to break me down
But I won't let it
Forget it (forget it)

I be feelin' like you bringing me down
Taking me around
Stressin' me out
I think i better go and get out
And let me release some stress (stress)

Don't ever wanna feel no pain (pain)
Hoping for the sun
But it looks like rain (rain, rain, rain)
Lord, I just wanna maintain

Yeah, I can feel pressures y'all
But never the less
Krayzie won't fall
It's over, it's ending here (here)

Well I guess I'm trying to be
Nonchalant about it
And I'm going to extremes to prove
I'm fine without you
But in reality I'm slowly losing my mind
Underneath the guise of a smile
Gradually I'm dying inside
Friends ask me how I feel
And I lie convincingly
Cause I don't want to reveal
The fact that I'm suffering
So I wear my disguise
Till I go home at night
And turn down all the lights
And then I break down and cry 

Nota kaki:

I'm a lazy texter,
I read a text and I forget to even reply.
If I text you 24/7 then you must be freaking special.

Monday, June 24, 2013

Boikot Kurma Iran!

Ini adalah hasil bacaan saya melalui internet. 

Gabungan Selamatkan Syria dengan komitement penuh ABIM, IKRAM, HALUAN, SYRIA CARE, Pemuda GEMA dan AQSA SYARIF menggesa Rakyat Malaysia yang prihatin dalam konflit Syria atas prinsip kemanusiaan, keamanan dan keadilan sejagat dengan mengambil tindakan proaktif untuk memboikot Kurma Iran dan Produk Iran sempena bulan Ramadhan yang bakal menjelang

Boikot ini bukan ke atas Iran semata-mata, tetapi ia merupakan boikot ke atas tindakan kerajaan Iran yang membantu Bashar Assad. Tempoh boikot ini ialah sehingga Iran menghentikan sokongannya ke atas Bashar Assad. Boikot Iran secara total adalah tidak munasabah kerana kerajaan Malaysia masih lagi mempunyai hubungan diplomatik dan rakan dagang Iran. Kedudukannya adalah berbeza dengan Israel.

"Umat Islam digesa untuk memboikot syarikat-syarikat dan apa apa sahaja yang menfaat kepada Iran.  Ia adalah bagi membela kanak-kanak Syria yang mati di bunuh di tangan Iran.

 Senarai KURMA DARI IRAN | Belilah Kurma Dari Palestin | Di bawah adalah senarai KURMA DARI IRAN yang berada di negara kita. Jika anda peniaga-peniaga kurma yang mengimport KURMA DARI IRAN sepatutnya anda sudah hentikan mengimport KURMA tersebut DARI IRAN, tetapi jika anda sudah pun menempah kurma tersebut, semoga Allah mengampuni kita semua dan berdoalah agar pendapatan daripada kurma tersebut tidak disalurkan kepada Regim Bashar Al-Assad. Jika anda pembeli kurma untuk bulan puasa yang akan menjelang ini. Di sini saya senaraikan KURMA DARI IRAN seperti mana di bawah :









Sunday, June 23, 2013

Jerubu Lagi dan Supermoon

Macam sudah aktiviti tahunan bagi penduduk jiran kita tu..tiap tiap kali tengah tahun especially waktu kemarau macam ni, penduduk dia orang akan mencari kawasan kebun yang baru, dan cara yang termudah untuk meng"clear"kan hutan adalah dengan cara membakar.

Saya masih ingat lagi, kali pertama saya menghadapi jerubu yang teruk adalah sekitar tahun 2005.  Masa tu saya sedang belajar di Shah Alam.  Memang sangat teruk sehingga UiTM umumkan cuti khas.  Saya lupa seminggu ada dua tiga hari cam tu..tapi apa yang saya ingat, saya terus balik kampung sebab memang tak tahan dengan cuaca yang menggila pada waktu itu.  Yelah kalau tak balik kampung, takkan nak duduk sorang-sorang kat hostel kan? Kawan-kawan semua dah chow awal-awal lagi.  

Jerubu yang amat teruk tu boleh kami andaikan seperti berada dalam "War of the Worlds".  Masa tu cerita ni baru je habis ditayangkan di pawagam.  Lakonan Tom Cruise, yang mengisahkan bumi diserang dgn aliens..langit pun bertukar merah sebab dah tak de matahari..lebih kurang cam tu lah...

So now jerubu datang lagi (again and again, almost every year).  Dah jadi macam satu aktiviti tahunan pulak, pada masa yang hampir sama...so now dengarnya keadaan di Johor dan Melaka amat teruk.  Saya harap kawan-kawan dan relatives yang berada di Johor dan Melaka mengambil berat akan kesihatan masing-masing.  Begitu juga dengan mereka yang berada di mana sahaja mereka berada.  To me in KT, jerubu teruk jugak.  Tapi alhamdulilah, sehari dua ni hujan..so kuranglah sikit jerubu tu..hari ni belum hujan..cuaca pun teruk jugak..harap-harap petang nanti hujan la..kurang kurang, reda sikit keadaan berasap ni.

Owh by the way, malam ni kata org ada fenomena supermoon, di mana bulan akan berada paling hampir dengan bumi.  Supermoon atau Preigee akan berada pada fasa penuh dan uniknya bulan penuh ini berada paling hampir dengan bumi dan 14 peratus lebih besar dan 30 peratus lebih cerah berbanding fenomena bulan penuh biasa.  Nak tahu camana, boleh tengok malam ni..dont miss out!


War of the Worlds





Module 3

Settle module 3 hari ni..walaupun starting awal-awal cam ada masalah sikit..hehe sorry! Tersalah tgk jadual actually...but semuanya ok settle jugak after few hours mengajar.

Well dulu kalau habis module mesti gi makan lagi sekali...ikut la makan apa...most of the time mesti pekena roti canai..sbb mesti ada orang lapar petang petang..but as for today..balik dan terus tidur..rasa cam penat sikit..but its ok..everything's gonna be ok soon.




Saturday, June 15, 2013

Tak Sihat!!!

Rasa cam sudah jatuh ditimpa tangga...dah la peristiwa minggu lepas rasa mcm tak logik je...tiba-tiba pulak sepanjang weekend sore throat, pening, selesema dan lain lain lah.  Nasib tak demam je...rasa cam demam tak berapa nak jadi ni.  But I hate it so much sebab time bersin rasa semua urat macam nak terkeluar.  But this time around wont take too much medicine.  Sbb nak ajar sistem pertahanan badan buat kerja.  Gitu!

Thursday, June 13, 2013

End of the First Week

Technically, minggu pertama kuliah sudah habis.  Minggu yang less chaos di awalnya, tapi dihujungnya penuh dgn resah dan gelisah.  There is nothing that I can do, but sabar dan redha.  Ye lah nak buat camanakan..maksudnya apa apa yang terjadi ialah apa yang telah dirancangkan oleh Allah.  So what ever happen, redha yang buat lah yang terbaik.


Wednesday, June 12, 2013

Congratulations or Condolences

Pagi-pagi lagi ramai dah congratulates me..tak tahu la out of no where tiba-tiba dapat congratulations..bila disiasat hmmmm baru la tahu mengenai kabar angin yang bertiup bak sepoi-sepoi bahasa tu..tambahan malam tadi kang hujan begitu lebat...tidur pun best.

What ever it is..kalau la betul..aku sendiri pun pening memikirkan "why me?" sbb rasanya ramai lagi calon yang lebih dari layak dari aku...lebih otai..lebih sempoi...lebih segala-galanya lah!

Ni yang aku cuak ni..baru nak bersenang lenang dgn kehidupan..dah stress balik..huhu...tu la bak kata Prof Diraja Ungku Aziz - Kehidupan bukan mcm "Que Sera Sera".  Tapi Pak Ungku..camana ni..boleh tak Pak Ungku bantu saya utk kabo ke dia org ni yang saya dok ready mende mende pun lagi...ayoyo...camana ni? 

Apa apa hal sekali pun, kita wait and see...harap harap berlakulah keajaiban supaya bukan aku. :)

Salam Takziah,...

Monday, June 10, 2013

Thank you for coming!

5 - 10/6/2013

It was all unplanned..and dapat tahu pun last minit.  Konon mahu buat surpriselah..dah bila semua org tak available baru la dia cerita mende yang betul. Dahlah menunggu kedatangan 12 jam..dari pagi sampai ke malam..huhu penat sungguh menunggu (walaupun penat lagi yang naik bas tu).

Nothing more to say, certain things better left unsaid and just keep in heart.  However, it was fun to have him around, even for a while.  I hope he will still come over for many times to come.











 
video
video
video

Sunday, June 9, 2013

Welcome: New Semester Jun - Okt 2013

Dalam beberapa jam lagi, semester baru akan bermula.  A long holiday dah habis maka bermulalah waktu untuk berkerja dengan lebih keras dan bersungguh-sungguh.  Lambat lagi lah nak menunggu cuti...4 bulan lagi kot? heheheh...

Semester kali ini mungkin ada menarik kerana ada bulan puasa dan raya.  So its gonna be a quite hectic semester for everybody, I guess.  Dan hmmm no comment coz I am all alone this semester and for more years to come.