Wednesday, July 10, 2013

Ramadhan 2013 (Ramadhan Datang Lagi)

Marhaban Yaa Ramadhan.

Apa perasaan ketika ramadhan menghampiri? Seronok, syahdu, takut semuanya ada...seronok sebab dapat jumpa lagi ramadhan..maksudnya masih diberi peluang untuk beridabat di bulan yang penuh keberkatan.  Perasaan takut pulak sebab takut nafsu yang tetap menang..akhirnya..puasa 1 bulan setakat menahan lapar dan dahaga sahaja..pahala tak de..kalau ada pun sikit sangat..rugi kan? Setahun menunggu...yang entah dapat jumpa entah tak..tapi bila ada rezeki jumpa..dipersia-siakan begitu sahaja..

Saya pun sama...ada perasaan gembira dan takut..mungkin sedikit sedih...takut la jugak kalau tak dapat beribadah dengan lebih jujur dan dedikasi..sedih sebab tahun ni..hmmm malas ar nak tulis..

Sekejap je dah masuk puasa kan? rasa cam puasa tahun lepas baru je berlalu..hahahha puasa tahun lepas best...best sangat-sangat..semua tu tinggal kenangan..hari ni..first sahur..tak nak jadi mcm last year...cari makanan sahur satu KT..banyak kedai yang tutup..ada kedai yang bukak pun makanan dah habis..last-last jumpa gak satu kedai kat sebelah Perindu Kuning tu...tu pun cuma tinggal nasi goreng dan telur goreng...rezeki sahur untuk hari tu...anyway...selamat menunaikan ibadah puasa dan juga selamat bersahur..semoga hari esok lebih baik daripada hari ini.

Nota Kaki - Gambar-gambar kenangan berbuka puasa tahun lepas.

No comments:

Post a Comment