Tuesday, June 3, 2014

KOREA DAY 6 (SEOUL - BUSAN 23 MAY - 29 MAY 2014)

Hari ke dua di Busan, jangan buang masa, jom jalan-jalan.
 
Tiket masuk..satu sorang Won10,000 atau lebih kurang RM30.00












 
dah penat main2 dalam trickeye museum, kita minum dulu

Satu cup Won3,500 atau RM11.00..ada mcm2 jenis fresh fruits!
Ceri!
 Malam terakhir, Kim suggest kami makan kat kedai makan ni...

kami makan samgyetang, iaitu sejenis sup ayam yang direneh dgn herba Korea.  Sup ayam ni dibuat dari spring chicken, memang lembut.  Dalam ayam ni ada nasi.  Satu samgyetan adalah Won8000 atau RM25.  Padahal satu sup kongsi dua pun tak pe sebab portion dia besar.  Tapi..sup ni tak macam taste kita tau..sebab sup ni tawar.




Malam terakhir, kami lepak-lepak kat rooftop homestay sambil makan dan minum....suhu pun best, 18 darjah celcius.
 







No comments:

Post a Comment